Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Енергетски Сертификат
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга за енергетски сертификат? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за проверка, консултација, подготовка на сертификатот. Цената на енергетскиот сертификат обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: проектна документација, планови за подови, проект за греење, спецификација на други извори на енергија, што ќе ги обезбеди еден од нашите 22.382 специјалисти во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Што е сертификат за енергетска ефикасност и како го добивате? Ако сакате да изнајмите или продадете куќа, ќе ви треба сертификат за енергетска ефикасност. Ние ќе ви кажеме што се користи овој официјален документ и како можете брзо и лесно да го добиете. Што е сертификат за енергетска ефикасност? Сертификатот за енергетска ефикасност или сертификатот за енергија не е ништо друго освен збир на податоци кои класифицираат зграда во однос на основните параметри за комунални услуги и енергетската ефикасност, изготвени од лице кое има посебно овластување. Потребна е енергетска сертификација: Во завршувањето на недвижен имот Во значително реновирање на куќата (размена на прозорци, изолација итн.), Која има влијание врз енергетската ефикасност При склучување на договорот за продажба на нова зграда Кога изнајмува недвижен имот Сертификатот за енергија е доказ за зградата на енергетската класа, содржи објективни информации за енергетските карактеристики на куќата. Се подготвува со пресметување на потрошувачката на енергија која секоја зграда или куќа троши во текот на годината, обезбеди стандардни работни услови и користи. Врз основа на оваа пресметка, имотот добива енергетска сертификација. Што треба да знам за сертификат за енергија? Законот за сертификација на енергетика ја одредува обврската за спроведување на енергетскиот сертификат за згради и вклучување на зграда врз основа на пресметката во класите за енергетска ефикасност. Во своите категории, индивидуалните згради се класифицираат според енергетските перформанси и емисиите на јаглерод диоксид во енергетски класи и (највисоко ниво на енергетска ефикасност) по G (најмалку ефикасно). Во прилог на оваа општа проценка, сертификатот, исто така, вклучува и други енергетски карактеристики на зградата, како што е неговата изолација и опрема за гас и електрична енергија. Секогаш оди на улогата на купувачот: Сертификатот за енергија е вредна информација која изразува потрошувачка на енергија во објектот, овозможувајќи ви да имате преглед на она што го очекувате енергетските фактури. Кога купувате недвижен имот најдобро е да имате општа идеја за тоа колку ќе ве чини греење / ладење на куќата што ќе ја живеете, што во голема мера зависи од нејзината енергетска ефикасност. Всушност, сертификатот за енергетска ефикасност беше развиен за да ги фаворизира зградите со високо ниво на енергетска ефикасност, така што купувачите можат да видат дека ги разликуваат, со што го поддржуваат поодржливиот свет. Работата на акредитира енергетска ефикасност во сите згради е показател за еколошкото друштво. Треба да бидеме задоволни што живееме во времето кога овие проблеми дојдоа во центарот за вниманието и се сметаат за важни за животната средина. Кои видови на недвижен имот не треба сертификат за енергетска ефикасност? (а) зградите официјално заштитени како дел од означената средина или за нивната специфична архитектонска и историска вредност, ако усогласеноста со одредени минимални барања за енергетска ефикасност не е прифатливо ја промени својата природа или изглед; (б) згради што се користат како места за обожување и религиозни настани; (в) привремени згради со должина на употреба од две години или помалку, индустриски згради, работилници и не-станбени земјоделски објекти со ниска потрошувачка на енергија и не-станбени земјоделски објекти; (г) станбени згради кои се користат или чие планирање е помалку од четири месеци годишно, или во текот на годината се користат ограничени со очекуваната потрошувачка на енергија помала од 25% од целата година; (д) одделно стои зграда со целосна корисна површина помала од 50 м2. Како да добиете сертификат за енергија Добивањето на енергетскиот сертификат е за среќа екстремно едноставно и брзо. Енергетскиот сертификат сега е стандардот поддржан од законодавството. Има речиси секој предмет што троши енергија на одреден начин. Кандидатот кој сака да купи имот, значително помага во одлучувањето за овој документ. Сертификатот издава лице со посебен орган. Пронајдете овластена технологија за сертификација во вашата околина и организирајте состанок со него за да дојдете до инспекцијата на вашата зграда. За време на техниките за посета, покрај контролата на системите за греење и ладење, тоа ќе направи скица, ќе врши мерења и ќе ги проверува фасадните и изолационите материјали. Кога ќе завршите, креирајте дијаграм и додадете податоци на компјутерска апликација која создава енергетски рејтинг. Со сите овие техники за хартии од вредност создава датотека што можете да ја задржите. Тоа ќе вклучува препораки, бидејќи можете да го подобрите вашиот енергетски рејтинг. Во моментов, сертификатот за енергија, исто така, може да се добие преку интернет без градежна инспекција во рок од два дена. Сертификатот за енергија е 10 години од Датумот на Единицата на ЕЦБ. Регистрацијата на сертификатот за енергија не може да се обработи без прецизни информации за информации и парцели. Позадина потребни за сертификација на енергија: Проектна документација на зградата Архитектонски - Градење на дел - План за подот Проект за греење и терморегулација Објектно пакување материјал материјал - периферниот ѕид, покрив, подот и така натаму. Прозорец, врата, гаражни порти спецификација, коефициент на транзиција на топлина (U) Спецификација на други извори на енергија - на пр. Камин, соларни панели и така натаму. Геометриски фокус на зградата Колку чини сертификатот за енергетска ефикасност? Енергетските сертификати за станови и семејни куќи се движат од 100 до 250 евра, за станбени згради со повисоки вкупни подови и многу повеќе. За да добиете најдобра цена што треба да имате општ преглед на ценовните понуди.