Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Енергетски Ефикасни Куќи
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.618 регистрирани професионалци
93.441 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга во областа на нискоенергетските куќи? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за дизајн и визуелизација, понуда, консултација, производство на поединечни елементи, склопување и сервисирање. Цената на нискоенергетските куќи обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе детали за услугите: градежна дозвола, мрежно поврзување, транспортни трошоци обезбедени од еден од нашите 24.901 експерти во категоријата.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Ниско-енергетски домови Ниско-енергетски куќи, особено оние кои се обидуваат да постигнат нето нула енергетска ефикасност, користете го износот на енергетски ефикасни материјали и процедури за изградба кои треба да се интегрираат во најраните фази на предлогот. Дизајнерите и архитекти обично не можат да наведат одредени детали поврзани со енергијата или може да занемарат одредени одлуки во врска со стратегиите за енергетска ефикасност за време на фазата на дизајнирање, што резултира со понатамошни трошоци за градители. За успешен проект со нула енергија, архитекти и дизајнери треба да бидат запознаени со своите градители со 12 чекори до економични згради со нула потрошувачка на енергија и посветуваат особено внимание на следните стратегии за дизајнирање кои ќе бидат предмет на детално подложни на градежништвото. Ако ги платите овие детали за енергетската ефикасност во фазата на дизајнирање, ќе се одржуваат ниски трошоци за изградба. Избор на правилно место Идеално место за домашно со нула енергија би било непречено сонце, рамна топографија и место изложени на умерени временски услови. Исто така, треба да се стави блиску до пристапот до услуги, трговски и масовен транспорт. Иако неколку места ќе бидат совршени, нејзините селективни сигурно се исплаќаат по намалени трошоци и подобар животен стил. Соларниот пристап е особено важен. Соларниот енергетски снабдувач може да изврши анализа на место за да осигури дека ќе има доволно сончева светлина на ѕидни или покривни површини и сугерира оптимална ориентација и големина на соларни површини. Колку често е совршен соларен пристап не е секогаш неопходност. Иако соларниот пристап е помал од оптимален или никој, сеуште можете да ги користите сите стратегии за кои се дискутира за да го направите вашиот дом и нејзината енергетска независност колку што е близу до нула. Градежна ориентација Ориент на зградата за да ги искористи повеќето сезонски исчисти за пасивно загревање и ладење и максимизирање на производство на соларна енергија. Во зависност од непцето може да се одмори во максимизирање на пасивната соларна добивка во студена клима или во природна сенка во топла клима. За соларни панели, ориентацијата на јужниот покрив е повеќе најпосакувана. Меѓутоа, ако јужната ориентација не е можно, контактирајте со вашата соларна техника за да ја одредите оптималната ориентација за да го оптимизирате соларниот профит за вашите локални климатски услови. Клима Размислете како локалната клима влијае на дизајнот. Нивоата на изолација, херметиштвото, стратегијата за контрола на влага, опции за дневно осветлување и многу други дизајнерски елементи мора да ги одразуваат климатските зони и локалните услови. Посебно внимание треба да се посвети на потребите на дизајнот во потоплите климатски услови. Лице За време на фазата на концептуална дизајн, размислете за употреба на помалку полесни облици како многу помали форми со висока архитектонска сложеност. Поедноставниот градежен материјал ќе биде изграден полесен и поевтин, херметичкиот е изолиран во оваа област. Големина Мислам дека малите и дизајнерските простори се наменети за употреба од страна на купувачот од продажбата вредност. Многу помали семејства можат полесно да живеат во добро дизајнирана куќа со површина од 1.500 - 1.800 квадратни метри со внимателна функционалност, складирање и мазност на сообраќајот. Самата зграда може да чини стотици евра по квадратен метар, така што откажувањето од неколку квадратни метри од вкупната површина може да заштеди илјадници евра за трошоците за изградба. Во внимателно планирање на намалувањето на големината на куќата заштедува енергија и плаќаат за сите енергетски подобрувања потребни за куќа за да се постигне нулта нето енергија. Термичка граница Светло дефинирајте ја термичката граница во проектните планови. Ова значи дека одлучувањето што е внатре и што е надвор од условениот простор. На пример: вентилирани тавански и визби простори се надвор од модифицираниот простор. Ако е избрано систем за греење и ладење на цевки, особено е важно да се задржи просторот во модифицирана форма за зачувување на сите системски елементи. Тавани Користете само еден тип на таванот во куќата: рамен или катедрала. Секогаш кога висината на таванот ќе се промени, ќе има простор за одделување на висока таванска соба од безрезервен простор, обично таванот. Овој "висок ѕид" може да биде многу сложен за запечатување и изолација на воздухот. Нивото на изолација на овој ѕид треба да биде еднакво на другите надворешни ѕидови и ќе биде неопходно да се покрие солидниот материјал до неговата изолација. Ако е достапна повеќе од една висина на таванот, направете јасни детали за воздушниот печат, изолација и фиксна супстрат. Покрив преклопувања Предложете стратегија за соларна штит која ќе овозможи сончева светлина до зградата ако е потребно и да спречи прегревање кога не е потребно. Една од стратегиите е да се дизајнира и изгради цврста покривка на покривот, особено на југ и западната страна, кои се изложени на директно попладне сонце. Пресметајте го и наведете го јужниот напредок покрив за да го максимизира изложеноста на зимското сонце и да ја минимизираат топлината од летното сонце. Овие цврсти престолнини мора да бидат компромис помеѓу слични агли на сонце во пролетта и есента кога барањата за греење или ладењето се многу различни. Алтернатива ќе се смета за пократок цврст напредок од 12 до 18 инчи заедно со надворешен штит, како што се тенди, заедно со надворешен штит, како што е Anding, визир на сонце или вегетација. Ова ќе овозможи поголема топлинска добивка во текот на пролетта и помалата топлинска добивка во текот на есента. R-вредности Внесете r вредности на ѕидни планови, таванот и подови и u вредности за прозорци и врати. Во ладни качувања, типичен R-30 до R-40 вредности за ѕидови, R-60 за тавани и R-38 за подови. Во топла клима се типични вредности на R-19 за ѕидови, R-38 за тавани и R-19 за подови. Оптималните R и U вредности за вашата конкретна климатска зона треба да се одреди со користење на енергетско моделирање. Термички премостување На плановите јасно укажуваат на мерки за спречување на термалниот мост. На пример, може да се обрати за употреба на напредни техники на кадрирање за ѕидови, подови и тавани, како и надворешна пена обвивка, повлекување и двојно прислушување. Ограда изолација Наведете дека ѕидната изолација мора да биде целосно покриена со фиксни плочи од OSB одбори, термопли или слични материјали и никогаш не строги на ѕидовите каде што е тешко да се намали изолацијата. Посебно внимание на поднасловот, таванот, работ на кади, грејач на TZB и камин. Ако ги нацртате ѕидовите со двојни иглички, не заборавајте да ги наведете деталите за затворена рамка, вклучувајќи го и капачето на иверица преку паралелни горните плочи и иверица во внатрешноста на дупките и дупките на вратите. Еден добар водич за основна изолација и воздушниот печат е листа за проверка на полињата за евалуација. Airtight стандард Укажуваат на херметички стандард што треба да се постигне на плановите. Ова е генерално изразено во размената на воздух на час во 50 pascal (AC50). Прагот потребен за постигнување на чиста нулта енергија треба да биде 2.0 AC50 или помалку. Системи за воздушни бариери Дајте видот на воздушната бариера што се користи. Дали тоа ќе биде херметички пристап до гипс картон, мембрана и ZIP систем SIGA, Aerobarrier или нешто друго? Дајте херметички материјали и техники за проектните планови. Воздушно рутирање со помош на вентилатор Наведете дека по инсталацијата на таванот гипс плочите и климатизацијата на вратите за климатизација се врши пред да се инсталира изолацијата за да се утврди неочекуваниот воздух протекување и да ги запечати ефикасно. Овој процес е особено корисен ако го поместите целта за истекување на воздухот подолу. Кога стекнувате техники и сигурно ќе ја постигнете целта, тестирањето на вратите на вентилаторот треба да биде доволен на крајот од зградата. Опрема за греење и ладење Мудро Изберете ги сите уреди за греење и ладење и нивните цевки, канали и линии за ладење. Поставете го системот за топла вода и означете го степенот на ефикасност. Нацртајте ги во планови и дајте им на потребата да ги запечатите сите пенетрации. Во случај на системи за цевки, обидете се да донесете воздушен манипулатор и сите цевки во термичката граница. Размислете за употребата на таквите топлински пумпи кои се високо енергетски ефикасни. Вентилација. Нацртајте го механичкиот вентилациски уред и упатствата за плановите на проектот и поставете го уредот и каналите во модифицираната градежна структура. Запомнете дека навивачите за обновување на топлина им треба кондензираат одлив. Ги вклучува сите степени на ефикасност на уредот. Според овие шест чекори, извршете ја точната вентилација за обновување на топлина и избор на уред. Бојлер Одлучи кој тип на бојлер треба да се користи и каде што ќе биде најдоброто место. Греалки за електрична отпорност на вода треба да бидат централно лоцирани во просторот за климатизација во климата со преовладувачки греење и надвор од климатизираната област во климата со преовладувачко ладење. V Климата со преовладувачко греење треба да биде бојлери со топлинска пумпа лоцирана надвор од модифицираната површина во области со волумен од околу 1.000 кубни метри. Гаражата или подрумот често се добри, бидејќи овие места не се директно загреваат, но тие остануваат релативно топли во текот на целата година. Грејачи со вода со термичка пумпа, исто така, нудат лидерски способности кои ја дозволуваат нивната локација во куќата. Ако бојлерите се користат во херметички домаќинства, тие мора да бидат затворени со модели со согорување. Соларен енергетски систем Врз основа на точниот енергетски модел, ја одредува оптималната големина на фотоволтаичниот систем за да одговараат на енергетските потреби на куќата. Проверете дали постои доволна покривна површина со правилна наклонетост и ориентација за да обезбедите доволна енергија за да се постигне праг на нулта енергија. Осигурајте се дека оџаците, отвори за вода и другите покривни проекции се поставени надвор од покривната област планирани за соларни панели. Апарати Укажуваат на енергетски ефикасни апарати и нивната проценка избрана за време на енергетското моделирање. Производите на Energy Star е добар извор за избор на ефикасни апарати. Запомнете да ги земете предвид електричните сушари на перење и врвни плочки на индукциски печки поради високата енергетска ефикасност. Поврзете го тимот На почетокот на процесот на дизајнирање, креирајте проектниот тим кој ги опфаќа сите релевантни градежни занаети, вклучувајќи рамки, изолатори, инсталатери, електричари и добавувачи на соларни ќелии. Ова треба да ги утврди најефективните мерки за зголемување на енергетската ефикасност и најефективниот редослед на нивното спроведување во рамките на предлогот и најефективниот редослед на нивната имплементација