Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Електрични Прекинувачи и Приклучници - Инсталација и Поправка
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.616 регистрирани професионалци
93.436 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на монтажа и поправка на прекинувачи или приклучници? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за проверка на состојбата на прекинувачите, поправка и замена на поединечни прекинувачи. Трошоците за инсталирање и замена на приклучоците и прекинувачите обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: транспортни трошоци, инсталација на прекинувачи во паметен дом, што ќе ги обезбеди еден од нашите 26.695 експерти во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Најчесто поставувани прашања
Зошто резервирате инсталација на фиоки и преклопувања преку Wilio?
За да имате соодветно распоредени и стручно инсталирани електрични приклучоци и прекинувачи, ви се потребни сертифицирани електричари кои знаат сложени кола и системи за жици. Wilio ќе ви даде експерт кој ќе ја реализира оваа работа. Внесете бесплатна побарувачка за Wilio. Без разлика дали ја реконструирате куќата или ја спроведувате изградбата на нова куќа, секогаш плаќа за инсталирање на електрични приклучоци и прекинувачи остави за професионалци за исполнување на безбедносните критериуми. Електричари гарантираат целиот процес - од планирање да се инсталира. Иако фиоките и прекинувачите ќе го инсталираат електричарот, сепак, ви предлагаат. Најдобро знаете што ви треба, мислам на можни варијанти за иднината. По инсталирањето на фиоките и прекинувачите, тие ќе ја спроведат конечната контрола на функционалноста и безбедноста. Едноставно внесете ја вашата нарачка на платформата Wilio и не известите кога и каде ви треба. Вие добивате бесплатни и не-обврзувачки понуди од електричар во близина на вас. Останува само за избор на вистински експерт за реализација.
Каде треба да поставите електрични прекинувачи и домашни фиоки?
Дистрибуција на фиоки дизајн вас на места каде што често ќе користите електрични апарати. Постои потреба да се постави доволен број фиоки за сите апарати во кујната. За добар пристап до приклучоци и нивниот елегантен изглед, препорачуваме да користите повеќе приклучоци (два / три приклучоци). Електричниот штекер е препорачливо да биде во секој дел од кујната. Дури и во врска со островот нема потреба да се објави оваа потреба и да ги стави на електричните објекти, како и во рамките на островот, или од страна или нека ги ослободи директно во работната плоча. За да се ангажира блендер, тостер, соковник или кафемат, приклучокот ќе биде сосема некако. Експертите, исто така, препорачуваат инсталирање на приклучоците и во гаражата, така што ќе можете да ги поврзете алатките и надвор на терасата поради удобноста.
Дали треба да дадам алатки или опрема за инсталирање на приклучоци и прекинувачи?
Не е потребно. Електричари од Wilio најчесто ги донесуваат потребните алатки и алатки за одредена работа. Алатки без кои не треба да монтирање на приклучокот се раздели клешти и крст шрафцигер. И двете треба да имаат гумена или пластична рачка што е соодветен електричен инсулант. Понатаму, ќе ни требаат вежби, чекани, клешти и тестер за откривање на напонско присуство. Ако имате нешто од тоа, можете да го позајмите електричарот.
Колку долго трае инсталацијата на штекерот?
Ако тоа го прави експерт, едноставна инсталација на еден приклучок трае околу 30 минути. Меѓутоа, инсталацијата на повеќе фиоки и инсталација на нов развод (каблирање) трае подолго, сепак, треба да биде во рок од еден ден.
Може ли Wilio Electrical помогне да ги поправам моите приклучоци и прекинувачи?
Дефинитивно! Ако имате проблеми со сокет - искри, со типично зуење, ослободени контакти, нефункционални фиоки, пренатрупани кола или испуштени прекинувачи, подобро е да поканите експерт кој ја има потребната опрема, а да не зборуваме дека фиоките треба да ги корегираат и да ги споменат фиоките треба да ги корегираат и да ги споменат само квалификуван електроинженер. Ако нема проблем, тие исто така можат да ви помогнат да ги замените фиоките или новата инсталација.
Ми треба професионална картичка или дозвола за инсталирање фиоки и прекинувачи?
Повеќекратните барања за обезбедување на сигурно и безбедно работење се ставаат на тековната електрична инсталација во објектот за градење. Една од барањата е исто така пожарна заштита. (Извршување на електрични инсталации во згради Општи барања за внатрешна електрична дистрибуција во згради, граѓанското и земјоделското производство решава STN 33 2130: 85). Со експерти, дефинитивно ќе се консултирате со дизајнот на решенија за електрична инсталација, особено во случај на паметни паметни електрични инсталации. Така, можете да избегнете повеќе проблеми и да заштедите време и пари. Проектната обработка и последователната ревизија на целиот систем се тогаш повеќе чекори кои се неопходни за доверување на професионалните професионални раце. Сè уште е соодветно за работата да се направи квалификуван и осигуран електричар.
Како поинаку може да ви помогне да ја подобри мојата куќа функционалност?
Покрај поставувањето и инсталирањето на електрични приклучоци во вашата куќа, Wilio Electricians може да помогне во поправка на жици, поврзување на електрични апарати или инсталација на интернет конекција. Друг Wilio занаетчии ќе биде среќен што ќе ви помогне да го реконструирате вашиот ентериер, собранието на нов мебел или уредно за подобрување на дизајнот, функционалноста и удобноста на вашиот дом.
Услуги
Што вклучуваат фиоки и префрлување на инсталациони услуги?
Обучени и сертифицирани електричари инсталираат приклучоци и светлосни прекинувачи и одговараат на оперативната сигурност и безбедност на вашиот дом. Ова може да вклучува спроведување на дистрибуција на кабел, нивната поврзаност со изворот на енергија и контрола на нивната функционалност.
Инсталација на приклучоци
Пред инсталирање на апарати, од суштинско значење е да се обезбедат доволни напојувања за поддршка на електричниот проток, т.н.. приклучоци. Електричарите можат да помогнат во планирањето, инсталирањето, замена или додавање на приклучоци и да го максимизираат покриеноста на населената површина на површина. Тие почнуваат да го проверуваат местото и идентификување на одредени места каде што веројатно ќе ви бидат потребни фиоки. Процесот на инсталација обично вклучува: одвртувачки покривни плочи, поврзување на други кабли на постоечките електрични приклучоци и се протега на различни локации, инсталација на фиоки и повторно тестирање на изворот на енергија.
Инсталирање на светлосни прекинувачи.
Светли прекинувачи Поврзете ги електричните ламби во изворот на енергија. Со замена на прекинувачите, Wilio Rado ќе ви помогне. Ние можеме да помогнеме во инсталацијата на нови светлосни прекинувачи ако работите на изградба на нова куќа или реконструкција на вашата бања или кујна. Овој процес најчесто е обновен за поврзување на постоечките прекинувачи или поврзување на нови кабли на изворот на енергија и инсталирање на нови прекинувачи. Ако сакате повеќенаменски електрични светла, можете да аплицирате за инсталирање на допир со контрола на интензитетот на осветлување кои се дел од модерна и дизајн домаќинство.
Инсталирање на надворешен електричен штекер
Професионални електричари, исто така, може да се инсталира на надворешни фиоки на вашиот балкон, тераса или градина. Тие ви дозволуваат полесно и побезбедно да ги поврзете вашите апарати - скара, чистачи со висок притисок, декоративно осветлување директно надвор. Сите приклучоци на отворено и прекинувачи, на пр. На терасата, покрај базенот, мора да има заштита од влага. Вашиот електричар ќе знае дека мора да користи минимум IP44 покриеност. Ова е исто така точно за надворешно осветлување. За сите фиоки до 20A, не само во бањата, треба да користиме дополнителен заштитен тековен заштитник.