Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Експерт, Специјалист
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.499 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од главната област? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за поправки, ѕидање, подови. Цената на „направи сам“ обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: бетон, плочки, подови и алатки обезбедени од еден од нашите 21.464 мајстори во категоријата.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Мајстор - типични работни активности Таа врши квалификувани столари во одржување, поправки, згради, обнова, обликување, обликување и завршување на згради и опрема. Таа гради, инсталира, одржува и корегира производи од дрво. Интерпретира, објаснува и применува правилата за изградба, правила и прописи поврзани со доделените активности за одржување. Работи ефикасно и безбедно со различни алатки и опрема што се користи во квалификувана дограма. Чита и исполнување на деловни цртежи, скици и работни налози. Користи алатки за сликарство и опрема што најчесто се користат во професионалната сликарска индустрија. Точно анализира ситуации и имплементираат ефективни чекори. Е во согласност со правните и заштитните техники за управување. Тој држи евиденција и ги испраќа на време. Врши тешка физичка работа. Ги надгледува плановите, организацијата и распоредот. Ефикасно ги исполнува должностите, на време и без надзор. Разбирање и усогласување со усни и писмени упатства. Тоа ефикасно комуницира усно и во писмена форма. Следи и одржува кооперативни и ефикасни работни односи со другите. Одговорност на мајстори мајстори наспроти Уметнички занаетчии Занаетчиите и уметничките занаетчии имаат многу слична професија: рацете произведуваат предмети, често уметнички. Иако занаетчиите можат постојано да ги произведуваат, тие имаат тенденција да формираат идеи и дизајн со креативна инспирација и да се фокусираат на фаќањето на квадратните убавини кои можеби немаат функционална вредност (на пр. Единствена нараквица или статуа). Занаетчиите се фокусираат на репликација на даденото парче токму на ист начин како што е во согласност со техничките и материјалните спецификации. Значењето на нивната работа често се повторува производство на функционални елементи со уметнички елементи како што се кујнски елементи или музички инструменти. Уметничките занаетчии имаат тенденција да работат во студиа и занаетчии во продавниците или фабриките за производство. Иако овие области обично се проверуваат, и двајцата експерти можат да бидат изложени на пареа и прашина од материјалите со кои работат. Општо земено, изработката на производи ќе бидат произведени побрзи и пониски квалитетни материјали од уметнички занаетчии. Уметнички занаетчија Уметничките занаетчии се професионалци кои ги подобрија своите уметнички вештини во одредена индустрија. Тие можат да произведат уникатни рачни ткаенини, кожни предмети, керамика, разнесени стакло или накит за да споменат неколку опции. Благодарение на вештините во ликовната уметност, тие даваат завршни елементи како што се сликање, скицирање или гравирање. Многу уметнички занаетчии се самовработени, што значи дека се господари на своето време. Тие понекогаш работат на две места или прекувремено за да ги задушат роковите. Работното место на уметничкиот занаетчија вклучува: Користејќи високо ниво на креативност. Избор на материјал и алатки. Користење на уметничка техника, како што се цртање, скулптура и сликарство. Дизајн и создавање на декоративни, оригинални производи. Презентирање и прикажување на дел во јавноста. Занаетчија Занаетчијата е некој кој е високо квалификуван во вашиот занает. Сепак, важна разлика во занаетчиите е дека тие се фокусираат на репликација за масовна потрошувачка. Наместо да правите многу различни уникатни парчиња, занаетчии за правење прецизни реплики на специфични типови на функционални, комунални ставки. Нивните методи понекогаш можат да бидат традиционални дури и ако често се користат линии на собранието и современата компјутерска опрема и "занаетчиството". Занаетчиите можат да работат со дрво, плочки и други видови на материјали. Работните задачи на занаетчиите вклучуваат: Изградба и монтажа на производи за потрошувачите. Усогласеност со безбедносните протоколи. Исполнување на технички спецификации. Користење на електрични алати и напредна компјутерска технологија. Работење на механизирани уреди.