Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Еко-пријателска Изградба
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.626 регистрирани професионалци
93.625 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на еко градежништвото? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за дизајнирање, визуелизација, цитат, подготовка, монтажа и изградба на еко-згради. Цената на зелените згради обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе детали за услугите: градежна дозвола, мрежно поврзување, транспортни трошоци обезбедени од еден од нашите 24.695 специјалисти во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Еко зграда Зошто да застане на зелената зграда повеќе од традиционалната? Оваа изјава воопшто не е точно. Често ова заблуда се шири неуки архитекти и добавувачи кои се борат поинаку. Но, професионалецот знае како да заштедите пари на вашите клиенти. Клиентот предвидува буџет и проектот треба да се постигне. Ако имате вистинска идеја, можете да изградите зелена зграда по иста цена или помалку од таа традиционална. Проблемот се јавува кога ќе се обидете да ги споредите "јаболка и портокали". На пример, ако ја споредувате зградата со соларни панели со традиционални без нив, тоа ќе ве најде на прв поглед дека традиционалната градба чини помалку. Ова се фокусира исклучиво за почетните трошоци. Овој модел не ги зема предвид како зградата на соларната панел почнува веднаш да произведува енергија и да ја намали вашата месечна сметка за електрична енергија. Трошоците за живот на соларната зграда ќе бидат многу пониски. Оваа месечна предност што се нарекува враќање на вашата инвестиција, брзо ги плаќа сите други почетни трошоци за купување на соларни панели. Бројни студии покажаа дека инвестициите во органски производи и системи се враќаат најмалку десет пати. За среќа, придобивките и можностите се како да заштедите пари на оперативните трошоци, огромни. Комбинацијата на заштеди на енергија, намалување на износот на трошоците за вода и одржување ќе го привлече вниманието на идните сопственици. Првиот чекор е енергетската ефикасност. Ако секоја куќа го искористи фрижидерот на енергетската ѕвезда, би можеле да затвориме десет електрани за стареење. Друг чекор е да се намали енергијата. Замена на класични светилки за компактни флуоресцентни светилки ќе го спречи загадувањето кое ќе одговара на отстранувањето на еден милион автомобили од патот. Заштеда на енергија и го одразува враќањето на инвестициите се враќа на сопственикот во рок од 1-7 години. Ако ги споредите сличните материјали, трошоците на крајот ќе бидат исти. На пример, бамбусдот е целосно инсталиран како традиционален дрвен. Материјалните трошоци се исти и употребата на бамбус не резултира со јасна комора на шумата. И конечно, зелените згради нудат социјални бенефиции кои е само тешко да се види. Резултатите од учениците се 15% повисоки во просториите осветлени со природна дневна светлина. Иако постојат зелени материјали кои чинат повеќе од нивните традиционални колеги, исто така има и многу повеќе чии трошоци се длабоко под стандардите. Напредокот во рециклирањето, новите материјали и подобри дизајни овозможија нова генерација на органски производи чие производство е поевтино. Се разбира, зелените материјали имаат многу важна долгорочна предност што тие не ги уништуваат изворите на нашата планета. Што сакаш да кажеш под "зелената" зграда? Светските згради консумираат: 40% од светската енергија и материјали 25% од собраното дрво 17% од нашата вода Зградите се совпаѓаат за: 62% од потрошувачката на електрична енергија 30% емисии на стакленички гасови 37% од потенцијалот за влошување на озонската обвивка И тоа е иронично што повеќето од нас трошат 90% од времето во ентериери. Нашиот начин на живот нè убива. Нашите згради консумираат повеќе од 40% од нашата енергија и ресурси и нивната употреба е 70% од нашата вкупна потрошувачка. Оштетувањето на животната средина предизвикана во текот на изминатите сто години се директен резултат на изградбата на нашите згради. Архитекти, дизајнери и сите експерти можат да влијаат на големи промени во нашата средина, повеќе отколку во било која друга група, бидејќи нашите згради се одговорни за повеќето штета. "Зелената зграда" (исто така позната како "одржлива" или "еколошка") е начин на гледање на зградите во смисла на намалување на потрошувачката на енергија, заштеда на вода, подобрување на внатрешниот квалитет на воздухот и намалувањето на зависноста од нашите природни ресурси. Иако основните концепти на органски згради постојат со децении, видовме нагло зголемување на екологијата на градежната индустрија во последните неколку години. Растот што некогаш беше заинтересиран за заштитниците на животната средина, зголемените цени на енергијата, нашата зависност од фосилните горива и растечките стравувања од штетата на нашата планета предизвикаа зелена зграда да стане предмет на мејнстримот. Во моментов има луѓе во дизајнот и изградбата на зградите нов предизвик за еколошките одговорности. Растот на трошоците за енергија, недостатокот на градежни материјали и зголемените барања за потрошувачите го води овој пазар да бара подобри и поефикасни начини на изградба на нашите згради. Новата легислатива, построги регулативи за градење и растечката здравствена заштита чини дополнително принудување на градители да изградат зелена ако сакаат или не. Истражувањата покажаа дека иако огромното мнозинство дизајнери ја чувствуваат одговорноста за нудење на решенија за зелените згради, тоа го прави дел од нив. Оваа контрадикција произлегува од "недостаток на информации". Но, уште поважно од било која статистика е добро чувство што го имате кога знаете дека сте го направиле она што е погодно за вашето семејство и вашата заедница. Зелена зграда која поддржува одржливо здравје, финансиска заштеда и општествена одговорност, е градежен стандард за идното и паметно решение за денес Кој е квалитетот на внатрешниот воздух? Астма, еднаш оценета како седми, е денешната главна хронична болест кај децата. Една од главните причини за астма е квалитетот на внатрешниот воздух. Токсични хемикалии пронајдени во повеќето конвенционални градежни материјали поврзани со астма и други проблеми со дишењето. Важноста и потребата за еколошки градби експоненцијално растат, бидејќи тоа влијае на нашето здравје. Ресурсите за внатрешно загадување кое ги ослободува гасовите или воздушните честички се главната причина за проблемите со квалитетот на внатрешниот воздух во домаќинствата. Недоволната вентилација може да го зголеми нивото на загадувачи во внатрешноста со тоа што не поставува доволно надворешен воздух за да ги разреде емисиите од внатрешните ресурси и да не ги премине загадувачите на воздухот од куќата. Високата температура и влага, исто така, може да ја зголемат концентрацијата на некои загадувачи. Постојат многу извори на загадување на воздухот во секое домаќинство. Тие припаѓаат тука: извори на согорување, како што се нафта, гас, керозин, јаглен, дрво и тутунски производи; Разновидни и оштетени градежни материјали и станбена опрема, изолација која содржи азбест, влажен или влажен тепих и столарија или мебел од одредени производи од обликувано дрво; Производи за чистење и одржување на домаќинствата, лична нега или хоби; Уреди за централно греење и ладење и навлажнување; Надворешни ресурси, како што се радон, пестициди и надворешно загадување на воздухот. Во прилог на проверка на материјалите во зградата, внатрешната контрола на квалитетот на воздухот е најдобриот начин за зголемување на природната вентилација. На кратко од свеж воздух, загадувачите се акумулираат и може да предизвикаат сериозни здравствени проблеми. Последиците од слабиот внатрешен квалитет на воздухот ја надминуваат рамката на едноставни проблеми со удобноста и достигнуваат степенот на нашето идно здравје. Што е подобро: рециклиран или природен материјал? Рециклирана или природна? Ова прашање редовно се враќа. Всушност, повеќето архитекти и добавувачи не сакаат да влезат во филозофскиот (и можеби на семантички) спор за предностите и недостатоците помеѓу двата вида на материјали. Не постои совршен материјал. Сите имаат негативно влијание врз нашата околина. Клучот е да се даде приоритет на проектот. На пример, нетоксични материјали може да се претпочитаат за станбена кујна и оние кои не истекуваат. Квалитетот на внатрешниот воздух и жителите (верувам) се поважни од било што. Тоа може да биде позначајно да се користи пластични вапоцибрани за рециклирање во ѕидовите. Нашата компанија поминува низ сложена транзиција кога поминуваме од индустриска ера во неа "ехуопичен". Ќе треба да го одредите соодветниот материјал. Поставувањето на здравствените приоритети ќе ви помогне да направите потрошувачка на енергија, живот и други фактори при одлучувањето Како да дознаам дали материјалот е зелен или не? Најголемата пречка за добивање зелени материјали е погрешно разбрано како да ги погледнете. Нашиот стар метод "Цена на прво место, второ, на прво место" е кратковидослено и објаснува како влеговме во оваа еколошка катастрофа. Примарната работа што треба да ја разберете за зелените материјали е да сфатите дека тоа не е црн и бел проблем. Не постои совршен зелен материјал. Сите материјали имаат позитивни и негативни еколошки атрибути. Клучот е да се разбере кој ќе има корист од вашиот специфичен проект. Кога гледате некој материјал, прашајте ги овие шест прашања: Каде се случи овој материјал? Кои се нуспроизводите од неговиот производител? Како додава и инсталира материјал? Како се одржува материјалот и управува? Кои се здрави материјали? Што правиме со нив кога ќе завршиме со овие материјали? Ова е краток пристап кој се фокусира на целиот животен циклус на материјалот. Зошто треба да се грижам за зелена зграда? Бидејќи повеќето од нас трошат повеќе од 90% од времето во ентериери, зелената зграда е здрав избор на здрав разум за подобар живот. Во традиционалната конструкција, квалитетот на нашето внатрешно опкружување е често многу поучен од надворешниот поради градежни материјали, недоволно осветлување и количество на други променливи. Зелени згради се поставени, дизајнирани, изградени и управувани за зголемување на благосостојбата на населението и го минимизираат негативното влијание врз заедницата и природна средина. Нашите згради консумираат 40% од вкупната енергија во светот, 25% од нејзиното дрво рударство и 16% од нејзината вода. Во споредба со традиционалната конструкција, зелената зграда го зема дел од овој притисок од околината. Значи логично, така нашата компанија не може дополнително да се изгради. Тоа е само прашање на време пред да истечеме од потребните ресурси. Колку побрзо ги менуваме нивните навики и начинот на градење на нивните згради, толку подобро ќе застанеме за да го минимизираме уништувањето. Во иднина, сите згради ќе имаат зелена боја. Ова е од суштинско значење. Ние нема да имаме избор наскоро. Но, веројатно најдоброто оправдување на зелената зграда е дека не можете да си дозволите да не ги применуваат еколошките принципи. Жителите и сопствениците на зградата доаѓаат за пари за секоја зелена функција што ја фрлаат. Архитектите се во можност да ги спасат своите клиенти многу пари на оперативните трошоци на зградата. Конечно, за работа, одржување и персонал во зградата ќе бидат направени многу повеќе отколку што досега се потрошени за почетни трошоци за градење. На кратко, зелената зграда има потенцијал за: Обезбедување на поздрава и поудобна средина Подобрување на долгорочните економски перформанси Вклучувајќи енергетски ефикасни технологии и вода Намалување на износот на изградба и уривање отпад Зголемување на вредноста вредност Вклучувајќи технологија за обновлива енергија Подобрување на квалитетот на внатрешниот воздух Полесни одржување и долг живот Сето тоа го спасува парите на вашиот клиент. Дали мислите дека го привлекува сопственикот на зградата?!