Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Дрвени Огради за Скали
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги

Дали ви треба услуга од областа на дрвените огради? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти во фокус, дизајн на решенија, производство, монтажа, сервис. Цената на дрвените огради обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: брусење, бојадисување, алатки обезбедени од еден од нашите 17.454 столари во категоријата.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Дрвени огради Главната функција на оградата е да се обезбеди сигурност на движењето на лицата во просториите кои се одделени со дефект на висината. Тие, исто така, мора да помогнат во обезбедувањето на движењето и да ја одредат бариерата за да се спречи тоа случајно движење или свесно активната активност на предметите или просториите да бидат заштитени. Основна дистрибуција на огради од перспектива на материјално производство може да се подели на дрвени или метални огради. При изборот на оградата, треба да ги земете во предвид различните параметри од идеите, можноста дека просторот нуди само по степенот на безбедност што ги обезбедува поединечните видови на огради. Сепак, неопходно е да се разјаснат условите кои се одредуваат за безбедноста. Навистина, оградата мора да биде онаму каде што е неопходно да се исполни и во исто време, така што оградата може да се спротивстави на оптоварувањата и влијанието на тоа. Оружје е потребна на места каде што е неопходно за да се обезбеди заштита на вработените во изградбата пред да падне во слободен простор, што е под нивото на работното место или дури и со стандардна употреба на недвижен имот и простории, што би можело да ја загрози безбедноста на движењето на лицата. Дрвени огради на градилиштата Со работа во висина со разбирање на секоја активност извршена на висина што надминува 1,5 метри над слободната длабочина. Таквиот вид на работа бара обезбедување заштита на работниците пред да падне. Исто така е неопходно да се обезбеди заштита од паѓање на различни мислења каде што водата или различните супстанции со потенцијални здравствени закани се исто така под работно ниво, но без оглед на висината што ги одделува. Потреби и скалини раце мора да се бара да се инсталираат огради на отворени страни. Ова не се однесува на скали до пет степени или на склоност до 25 степени. Директни раце на скалите кои се повеќе од 105 см, исто така, мора да имаат рачка на едната страна и со широка рака од 105 см, потребно е рачките да бидат на двете страни. Ако раката на скалите е поширока од 270 см, таа е поделена со парапет со рачката. Флорид и зацврстување на оградата може да се направи од врвот или од страна, не повеќе од 5 см и повеќе од 10 см во ширината на премин. Сопствената рачка мора да биде дизајнирана да биде зафатена од врвот и мора да биде затворен и мазен. Она што е многу важно во прилог на горенаведените податоци, исто така, треба да се усогласат со просторите помеѓу поединечните прачки или елементите на масата од максимум 12 см. Во случај на дрвена ограда која се наоѓа во просторот со бесплатен пристап на децата, ова растојание помеѓу елементите на табелата е намалено и се определува со максимално растојание од 8 см. Што се однесува до висината на оградата, се предвидува дека е најмалку 90 см во семејните куќи каде длабочината на слободниот простор е максимум 3 метри. Ако длабочината на слободен простор е повеќе од 3 метри и помалку од 12 метри е најмалата висина од 100 сантиметри. Ако висината на слободниот простор е уште поголема и висината на парапет мора да биде најмалку 120 сантиметри. Посебно поглавје е да обезбеди заштита од паѓање на работните места преку вода каде што здравствената штета, без оглед на висината. Овде може да бидат привремени огради, релативни огради и постојани огради. Постојат и други услови и правила за секој единствен тип во секој поединечен случај. Привремени огради се оние кои се користат само за време на изградбата и користениот материјал за нивното олицетворение е генерално дрво. Затоа е средство за колективна заштита на вработените. Тој е дизајниран дека овие огради се пренасочени од вертикалниот максимум во рок од 15 степени во попречниот дел. Заштитната ограда исто така се користи за природни дела или кога правите подземни објекти соодветно. кога гради бази. Уредбата обезбедува минимална висина на 110 сантиметри. Оружбата е формирана од горната прачка како рачка и подот запре - заштитна лента со висина од најмалку 15 см. Меѓутоа, ако десктопот над околниот терен е повеќе од 2 метри, се вметнува во оградата помеѓу рачката и запрете на подот барем еден централен прачка или друга соодветна стабилизација и прицврстување. На наклон на заштитено подрачје под 15 степени, слободниот јаз не смее да биде поголем од 55 сантиметри. Ако наклонот е поголем од 15 степени, слободниот јаз е намален на 25 сантиметри. Привремените огради можат да бидат прекинати само во страници за офсет. Релативите огради може да бидат отстранливи, преклопувачки, отворени, преклопувања или лизгање. Тие секогаш се инсталирани таму каде што е неопходно да се овозможи оптоварување или истовар на стоки, собрание или расклопување на уредот за оперативни причини. По овие активности, оградата секогаш мора да се врати во оригиналната состојба и позиција. Доколку исклучително, оградата не може да се постави, во смисла на Уредба, може да се замени со исклучително огромен безбедносен ремен додаден со бренд за безбедност, ограничувајќи го постојаниот пристап или постојан надзор. Во овие случаи, отстранлива бариера, исто така, може да се користи како синџир, јаже или бариера. Постојаните огради се изградени во сите објекти со нееднакви височини комуникации ако разликата е поголема од 0,5 метри. Исто така е во слободните рабови на скалите, галериите, потомството и слично. Ако постои ризик од движење во овие случаи, оваа ограда е постигната со минимум 10 сантиметри. Раката на скалите како што е прикажано погоре мора да биде опремена со рачка од 90 сантиметри од двете страни. Во овој случај, се препорачува да се надополни со една рачка од 75 сантиметри, каде што е потребна рачката за да го надмине станот и крајот на стабилната рака или рампата најмалку 15 сантиметри. Обликот на рачката мора да дозволи фиксен зафат и ова мора да биде стабилно закотвено за да не се движи во раката. Секое пешачење каде што постои ризик од паѓање на луѓето мора да биде обезбеден со заштитна ограда која мора да му се спротивстави на оптоварувањето што работи во хоризонтална и вертикална насока. На овој товар, статистиката треба да се процени на сите делови на оградата, вклучувајќи ги и закотвување на мислењата. Во прилог на барањата назначени од техничкиот стандард, структурите мора да ги почитуваат условите кои обезбедуваат заштита на градежни структури од атмосферски ефекти, корозија и шокови. Оружјето не е неопходно за да се обезбеди каде безбедноста на лицата е обезбедена од поинаков начин, на пример, од страна на прозорецот, ѕидот, низок полн ѕид или слични бариери кои исто така можат да бидат сигурносен појас од саксии или други елементи на дизајнот на доволно робусност и стабилност. Дрвени огради како такви, во основа можеме да се поделиме на две главни групи: - внатрешни дрвени огради, - Надворешни дрвени огради. Тие се разликуваат не само средство за површинска обработка на материјал - дрво, кое е различно помеѓу дрвениот огради инсталиран во надворешниот или во затворен простор, но исто така и зафат и прицврстување на градежната структура. Тоа е разлика во прицврстување оградата во надворешноста, каде што дејството на временското влијание е неспоредливо за оние кои дејствуваат во затворен простор. Особено, постои трајно работење на топол и сув воздух, што може да предизвика деформации на дрво. Овие деформации можат да го загрозат статичкиот капацитет на оптоварување и доволност на железницата, или може да предизвика ослободување на вертикалните партиции за полнење на дрвени огради. Ние исто така можеме да ги делиме дрвените огради според кој простор е наменет и во принцип, ја делиме оградата на терасата и скалите. Посебен дел од пополнувањето на дрвениот огради е рачката, нејзината локација, нејзината форма и потребата да се усогласат со параметрите утврдени со безбедносните услови. За рачката, тие мора да ги платат истите мерки за да обезбедат површински третман како оградата, но потребните барања за справување се повисоки, бидејќи рачката е во контакт со човечката рака и не треба да ги избегнува површините на пукнатините што би можеле да го загрозат безбедното Употреба на рачката како поддршка. Дрвени внатрешни скали, дизајниран како само-поддршка и најчесто се користи во куќи со следниот кат или дуплекс станови се прилагодени. Добавувачите за дизајнирање и спроведување на такви скали често користат различни софтверски програми кои можат да се справат со предлогот за усогласување со законските барања и при поставување на основни параметри. Особено, тие мора, особено, ширината на стабилната рака, вклучувајќи дрвена ограда, но исто така и светла сума помеѓу подовите каде што треба да се инсталира скалите. Оружјето во овие случаи е стврднат од структурата на превозникот на скалите и создава единствен дизајн кој може да пренесе тежина на лицето без килим или резонанца на структурата на скалите и дрвените огради. Алтернатива на самоподржливи скали со водена дрвена ограда може да се монтираат делови и индивидуални компоненти кои се најчесто достапни во нашите комерцијални продавници. Недостаток е ограничен опсег на димензии и технички решенија. Неопходно е прво да се репресира бројот на вертикални партиции и да се разјаснат сопствените барања за дизајн за просторот што го организирате. Цената на таквата железница во комбинација со скалите чини значителни финансии и затоа е многу конзистентно да се разгледа.