Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Даночно Советување
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.505 регистрирани професионалци
92.051 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви е потребна даночна консултантска услуга? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за даночни консултации за правни лица, даночно усогласување, консалтинг за трансакции. Цената на даночните препораки обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: патни трошоци, пресметка на цени, дополнителни индивидуални совети обезбедени од еден од нашите 1.517 даночни советници во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Најчесто поставувани прашања
Зошто резервирате сметководител / сметка преку Wilio?
Не постои сигурност, само смрт и даноци, и за среќа, вие само ќе треба да се грижите за еден од овие две имитира. Зошто воопшто не се занимавате со даноците? Сметководство е една од ретките услуги кои всушност можат да заштедат пари. Вие трошите пари за да заработите пари. Еден добар сметководител може да ги нагласи грешките и неефикасноста што може да ве чини пари и да понуди начини да заштедите уште повеќе пари. Не само, исто така, ќе заштедите непропорционално многу време за да подготвите месечни извештаи за ДДВ или подготовка на даночен клиренс на крајот на пресметковниот период, ќе сакате да го минимизирате вашиот даночен долг. Сè што треба да направите е да најдете квалитетен сметководител. За среќа, тие можат да бидат само неколку круни! Благодарение на Wilio, тие сега се експерт сметки на вашите прсти и сметаат дека никогаш не било полесно. Едноставно опишете ги даночните услуги што ви се потребни и почекајте додека не се прикажат менијата. Вие добивате бесплатно и не-обврзувачки цитат и да го најдете вашиот совршен сметководител во близина на вас денес.
Она што го прави сметководител?
Вашиот сметководител треба подолго време кога го правите, CI веќе како трговец (физичко лице) или како фирма. Секој единствен трговец (физичко лице) и секоја компанија треба да имаат сигурен сметководител кој, според законските барања, води сметководство и да подготви даночна пријава секоја година. Вашиот сметководител може да се специјализира во една област или вид на сметководство (на пример, едноставен сметководство за трговци или сметководство за двојно запишување за компании), но исто така може да понуди голем број сметководствени услуги, како што се обработка на данок на доход, данок на додадена вредност, обработка на вредност, обработка на платите , Даночни консултации, ревизија, финансиска анализа, финансиско планирање, буџетирање и известување.
Кога треба да барам сметководител?
Ако сте мал бизнис или снабдувач, изнајмувањето на сметководството е значење затоа што ве ослободува да им служи на повеќе клиенти или да добиете повеќе време можете да го поминат со вашето семејство. Историскиот сметководител значи дека конечно можете да го положите полето со сметки или стотици пораки со некој кој ќе знае што да прави со него. Како по правило, најдобро е да се поврзеш со даночниот сметководител со почеток на сметководствената година, не само за да бидете сигурни дека ќе разберете и ќе можете ефикасно да комуницирате, туку и да добивате совети за даночните обврски и даночно планирање, со други зборови Можете да купите и отпишете за време на сметководствената година. Со наоѓање на сметководител на крајот на пресметковниот период се подготвувате за овие совети / бенефиции. Покрај тоа, сите даночни повреди се всушност зафатени пред крајниот рок за даночни пријави, па не оставајте го последната минута.
Како можам да најдам добар сметководител или даночен советник?
Најдобар начин да се најде добар сметководител во вашата област е да се најдат кандидати чии услуги одговараат на вашите потреби. Потоа, постојат важни критики - осигурајте се дека тие обезбедуваат квалитетни услуги и да ги обезбедат на време. Сметководството и даночната агенда се регулира со строги правни термини и нивното одложување може да стане значителни парични казни.
Дали треба да најдам сметководител во близина на мене?
Wilio содржи листа на сметки од различни агли на Словачка. Иако има сметководител, тоа може да биде погодно и удобно, во денешниот електронски период, знаеш со сметководствениот службеник премногу од далечина. Тоа е само на ваша желба.
Кои документи од мене ќе треба сметководител / сметководител?
За извршување на тековното сметководство на физичко лице или компанија, сметководителот редовно ќе им треба сите ваши фактури, на страната на приходот, како и расходите. Тие ги вклучуваат документите за купување на гориво, работни комунални услуги, корпоративен телефон, компјутер, доказ за канцеларии за закуп и слично. На крајот на денот тоа е во ваш интерес да им обезбеди на вашиот сметководител сите документи за вашите трошоци. Ќе плаќате за помал данок. Вашиот сметководител или сметководствена картичка исто така ќе треба вашата банкарски извештаи (за компанијата од вашата корпоративна сметка). Ако вашиот сметководител или сметководствена картичка ќе испратите докази по електронски пат, ќе треба да ве задржи.
Колку чини трошокот за сметководство?
Лесното сметководство и даночна пријава за трговци со единствени трговци (физичко лице) ќе излезе од 50 до 100 евра за пресметковната година. Со помалите компании за изнајмување, управувањето со сметководствената агенда се движи од 30-70 евра месечно, во зависност од тоа дали компанијата исто така плаќа ДДВ. За компании кои се исто така работодавачи, трошоците за сметководство се зголемуваат над 100 евра месечно. Цената на сметководството на крајот на денот зависи од деловната активност на вашиот бизнис - колку шопинг и продажни трансакции правите месечно и колку вработени имате.
Каква работа го прави сметководителот за вас
Спроведување на сметководство за трговци (природни луѓе)
Кога ќе го земете како трговци (физичко лице), сметководител / сметководител ќе доведе до едноставно сметководство и ќе ве подготви за даночна пријава за концерт. Испитајте ја можноста за примена на паушални трошоци, кои можат да бидат финансиски поволни решенија за вас и во голема мера ќе го поедностават вашето сметководство во текот на годината.
Книговодство за компании (правни лица)
Една од првите работи што треба да ги направите кога воспоставувањето на компанија е да вклучите искусен сметководител. Тоа ќе ве советува со најдобрите бизнис структури со бизнис тип и очекуваниот износ на приход од финансискиот план. И да ви помогне да се чувствувате посигурни дека ќе ги проверите точните кутии кога ќе ги пополните сите документи. Кога ќе го направите како фирма (правно лице), сметководствен службеник / сметка за вас ќе доведе повеќе барајќи двојно сметководство. Ова бара употреба на сметководствен софтвер и добро познавање на сметководствените процедури и закони. Конечно, на крајот од пресметковната година, ќе подготвам да ја искориста даночната пријава за данок на доход за правно лице.
Обработка на платите
Ако во вашиот бизнис, дали да тргувате или како фирма, во исто време ги вработувате луѓето, T.Z. Вие сте работодавач, исто така можете да фрлите обработка на платите, комуникација со јавни институции, испраќајќи месечни извештаи и обезбедување на професионални совети во кадровска област.
ДДВ Сметководство
За поголем обем на деловни активности, ќе мора да се регистрирате како вредност на данокот (ДДВ), или задолжително врз основа на исполнување на законските граници или доброволно, што може да биде финансиски корисно за вас. Исто така е добро да се советува за вашиот сметководител. Ако станете обврзник за ДДВ, сметководител ќе ви помогне со подготовка на редовна даночна администрација за ДЗД дека законодавството бара месечна или квартална основа.
Буџетирање и финансиско планирање
Вашиот сметководител може да ви помогне да компајлирате буџет или во некои случаи дури и да ги закачите вашите финансии. Можете да се согласите да се сретнете каде зборувате за вашите финансии, цели, приходи и расходи - за вас лично или за вашиот бизнис. Потоа можете да ве советуваме со вашите алатки (и долгогодишно искуство) препорачуваме најдобри чекори напред. Предноста на вклучувањето на сметководител во буџетот е тоа што може да ги разгледа вашите финансии од страна на оптика на она што можете да го напишете, даноците што ги должите, и што може да се вратите.
Ревизорско сметководство Изјави и усогласеност со усогласеноста (усогласеност)
Усогласеноста со усогласеноста (усогласеност) е од суштинско значење за бизнисите да ги избегнат казните и да ги минимизираат криминалните ризици од бизнисот. Меѓутоа, ако не ги знаете правилата, лесно е да се прогласи детали или да се направи погрешен чекор. Вашиот сметководител може да ви помогне да ги контролирате во согласност со сите законски барања поврзани со вашиот бизнис и ги исполнувате. Во случај вашиот бизнис да биде предмет на ревизорски обврски според Законот за сметководство, исто така мора да ангажирате независен ревизор покрај сметководителот. Ова може да биде само физичко или правно лице запишано во листата на ревизија, така што е овластено да врши ревизија. Ревизијата е независна сметководствена контрола за да се осигури дека деловниот субјект има правилно сметководство во согласност со Словачките сметководствени и даночни прописи.