Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Чистење на Бунари
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.626 регистрирани професионалци
93.625 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга за чистење бунари? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за пумпање вода со пумпа со голем проток, чистење на капакот на бунарот и обвивка на опремата за пумпање, отстранување на талог и тиња. Трошоците за одржување на бунарот обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: пумпа со голем проток, средство за чистење под висок притисок, дезинфекција, што ќе ги обезбеди еден од нашите 16.698 специјалисти во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Одржување на студиото Преглед на одржување. Потребно е редовно одржување на вашиот бунар за да се обезбеди континуирана безбедност на водата и да се следи присуството на сите загадувачи. Постојат неколку чекори што можете да ги преземете за да го заштитите вашиот добро: Студиото треба да се провери годишно и тестирање за механички проблеми, чистота и присуство на одредени загадувачи, како што се колифорни бактерии, нитрати / нитрити и други загадувачи од локално значење (на пример, арсен и радон). Водата од бунарот треба да се тестира повеќе од еднаш годишно ако гастроинтестиналните заболувања меѓу членовите на домаќинството или посетителите и / или промената на вкусот, миризбата или изгледот на вода од бунари постојано се појавуваат. Сите опасни материјали, како што се бои, ѓубрива, пестициди и моторното масло треба да се чуваат подалеку од бунарот. При мешање на хемикалии, не давајте црево во сад за мешање, бидејќи тоа би можело да ги преземе хемикалиите во системот на воден пат. Консултирајте се со професионален снабдувач и потврдете дека имате правилно одделени добро, куќа, системи за отпад и објекти за складирање за хемиско складирање. Секогаш проверувајте го капакот или затворањето на бунарот за да бидете сигурни дека тие се недопрени. Горниот дел од бунарот треба да биде неколку метри над земјата. По животот на бунарот (обично најмалку 20 години), оставете го постоечкиот добро со лиценциран или сертифициран инсталиран и стоите нов бунар. Како да се грижите за вода од добро Врши соодветни мерки за да се обезбеди здрава вода за пиење. Од суштинско значење е да се одржи вода од добро консумирани луѓе и домашни миленици без бактерии и хемикалии кои можат да го оштетат здравјето. Додека јавното снабдување со вода се заштитени со стандарди и прописи, приватните извори мора да тестираат дали водата не е контактивна. Чекор 1. Проверете го наметката на добро еднаш годишно. Оштетениот ракав им овозможува на загадувачите да течат во добро и контаминирана вода. Погледни ги дупките и пукнатините и пребарувајте внатре. Притиснете го капакот за да бидете сигурни дека е отпорен. Ако домувањето се преместува, може да биде чувствително на загадувачи. Ставете го увото до дупката на доброто покритие за да ја слушнете течната вода што може да укаже на рафал или дупка во палтото. Чекор 2. Еднаш годишно тестирање на резервоарите за гориво за домаќинство и поправка на можни протекување, така што горивото не мутира на вода од бунарот. Чекор 3. Инсталирајте или нека водоотпорно капаче со вентилиран визир преку отворањето на капакот. Објавен или без затворање им овозможува на загадувачите, инсектите и површинските води за да влезат во бунари. Вентилираното затворање го ослободува воздухот во и во исто време излачува нечистотии. Чекор 4. Инсталирајте ги задните вентили за вода батерии со врски со црева за да спречите busine. Оваа состојба се јавува кога вода и загадувачи преку назад од инсталацијата на вода во Па. Назад вентили Спречување на загадувањето на водата во бањи, мијалки, машини за перење, хидранти за пожар и базени. Чекор 5. Остави добро еднаш годишно. Бидејќи одделни тестови за различни загадувачки супстанции може да бидат скапи, тестираат само хемикалии и други загадувачи кои дома, а исто така и колиформни бактерии и нитрати. Ако подземните контејнери се наоѓаат во областа, ја тестираат водата за испарливи органски хемикалии (VOC) најмалку еднаш годишно. Исто така, обидете се ако не содржат сиромашни без разлика дали и кога маслото или растворувачот се случува во близина на вашиот бунар. Ако живеете во близина на фарма или друга област каде што се користат пестициди, тестирајте го присуството на пестициди. Тестирајте ја цврстината на водата ако забележите акумулација на минерали околу вашата дистрибуција и опрема. Тест повторно вода Ако членовите на семејството чувствуваат гастроинтестинални тешкотии каде што се сомневате дека тие би можеле да бидат поврзани со вода за пиење или ако забележите промена во вкусот на водата. Чекор 6. Намалете ја земјата од бунар за да дозволите површинска вода правилно да се исцеди. Ова ќе помогне да се спречи површинските води да ја контаминираат вашата вода од бунарот. Чекор 7. Нацртајте вода со лесна брзина за да избегнете исцрпувачки резерви на подземните води. Чекор 8. Чувајте ги загадувачите на доволно растојание од бунарот за да спречите контаминација на хемикалиите и бактериите во случај на истурање, истекување или одвод. ЦДЦ препорачува да се осигура дека бунар е најмалку 15 метри од септички или добиток, 30 метри од резервоари за гориво, магацини за ѓубриво и ѓубрива и 75 метри од контејнери за ѓубриво. Во рок од 30 метри од бунарите не користат инсектициди, плевели или фунгициди. Чекор 9. Аплицирајте за голем број на професионални снабдувачи на можностите за прилагодување на водата, како што се филтрација, системи за дестилација, омекнувачи на вода и дезинфекција. Филтрацијата и дестилацијата на водени системи ги отстрануваат загадувачите на водата од бунари, омекнувачите на вода ги намалуваат вишокот минерали кои се акумулираат и оштетуваат вода и фитинзи. Дезинфекцијата ги уништува штетните микроорганизми во бунар. Чекор 10. Оган професионален ролна гипс и пумпи за правилно затворање и надополнување на старите неискористени бунари за да се избегне контаминација на вода од бунарот. Ако вашиот добро го достигне крајот на вашата продуктивна услуга, нека вашиот добро печат и вежба нови. Повеќето бушотини треба да работат најмалку 20 години.